Rohlik.cz

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní
  • 40 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Výborné k sýrům a vínu, nasládlé po rebarboře a švestkových povidlech.

Postup:

1Jako první nasekejte cibuli nadrobno a nastrouhejte zázvor. Do hrnce nalijte ocet i víno a vmíchejte cibuli se zázvorem.

2Vařte na mírném plameni pod pokličkou 10 minut. Mezitím si oloupejte stonky rebarbory a nakrájejte na kousky, oloupaná jablka na kostičky. Po deseti minutách přidejte do hrnce všechny ingredience kromě rebarbory.

3Vařte dalších deset minut na mírném plameni bez pokličky. Jako poslední přimíchejte rebarboru, směs promíchejte a nechte probublávat ještě cca 15 minut, dokud nebude čatní husté. Nejlepší je odležené několik dní v lednici, ale můžete se do něj pustit klidně hned po vychladnutí, třeba na topinku nebo horký toust.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.