Rohlik.cz

Smetanová pizza s mozzarellou a ricottou

Smetanová pizza s mozzarellou a ricottou

0 ×

Když máte chuť na jinou pizzu než obvykle nebo jste milovníci sýrů.

Postup:

1Na pizzu použijte buď hotové těsto nebo si vyrobte předem domácí.

2Připravte si omáčku. V malém hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a smažte doměkka, cca 10 minut, za stálého míchání. Přidejte česnek a smažte dalších 1 až 2 minuty. Přilijte smetanu, tymián, pepř a sůl, promíchejte a přiveďte k varu, vařte cca 2 až 3 minuty do zhoustnutí. Nechte lehce vychladnout a rozmixujte dohladka. Odložte zatím stranou.

3Riccotu promíchejte se špetkou soli, tymiánem a pepřem.

4Do trouby vložte plech, předehřejte ji na 250°C a nechte minimálně 45 – 60 minut naplno hřát. Přibližně 30 – 45 minut před pečením vyválejte z těsta placku (kruh) s vyššími okraji, velikosti cca 30 – 35 cm.

5Vyválené těsto přeneste na druhý plech, který vyložte pečícím papírem. Na těsto rozetřete omáčku, přidejte nastrouhanou mozzarellu a lžičkou nandejte směs ricotty. Nechte max. 30 minut stát. Přendáme pizzu na papíře na rozpálený rozpálený plech – pozor, je neskutečně horký. Papír s pizzou nám po plechu krásně sklouzne a jen opatrně ho upravte horkém plechu.

6Pečete cca 15 – 20 minut, průběžně kontrolujte, abyste ji nepřipálili. Upečenou pizzu opatrně přendejte na studený plech, nechte 5 minut odstát a nakrájejte.

7O recept se s námi podělila Jarka z blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.