Rohlik.cz

Smetanová pizza s pestem a artyčoky

Smetanová pizza s pestem a artyčoky

0 ×

Nemáte doma passatu na pizzu, ani rajčata v plechovce? Tentokrát se bez nich úplně obejdete.

Postup:

1Do trouby vložte plech. Troubu předehřejte na 250°C a nechte minimálně 45 – 60 minut naplno hřát.

2Přibližně 30 – 45 minut před pečením vyválejte z těsta placku (kruh) s vyššími okraji, velikosti cca 30 – 35 cm. Těsto buď použijte hotové nebo si dopředu připravte domácí.

3Vyválené těsto přeneste na druhý plech, který je vyložený pečícím papírem. Protože se těsto při přenesení trochu zkroutí, opět ho upravte a vytvarujte z něho kruh vel. 30 – 35 cm. Na těsto rozetřete smetanu, pesto (množství podle chuti). Na něj nasypejte nastrouhaný sýr a na sýr rozprostřete artyčoky.

4Nechte max. 30 minut stát, dokud nebude trouba dostatečně rozpálená rozpálená. Přendáme pizzu na papíře na rozpálený rozpálený plech – pozor, je neskutečně horký. Papír s pizzou nám po plechu krásně sklouzne a jen opatrně ho upravíme na horkém plechu. (Nechte u papíru okraje trochu větší, abyste za ně mohli tahat, až budete pizzu na kamenu upravovat.)

5Pečete cca 15 – 20 minut, průběžně kontrolujete, abyste ji nepřipáli. Upečenou pizzu opatrně přendejte na studený plech, nechte 5 minut odstát a nakrájejte.

6O recept se s námi podělila Jarka z blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.