Rohlik.cz

Domácí těsto na pizzu

Domácí těsto na pizzu

0 ×

Toto těsto nejenom splní vaše očekávání, ale bez problému je i předčí.

Postup:

1Droždí, med a teplou vodu lehce promíchejte v misce a nechte vzejít kvásek, cca 10 minut.

2Do mísy kuchyňského robotu nasypejte mouku, přidejte sůl a olivový olej; nasaďte hnětací hák. Jakmile je kvásek nabublaný, přilijete ho k mouce. Na nízký stupeň suroviny promíchejte.

3Zvyšte výkon na vysoký stupeň a nechte těsto hnětat, cca 5 minut. Těsto by mělo být pružné, podle potřeby přidejte cca 1 lžíci teplé vody a znovu hnětejte.

4Hotové těsto dejte na moukou lehce posypaný vál, velmi lehce poválejte. Těsto vložte do olejem vymazané mísy, přikryjte fólií a nechte na teplém místě kynout, cca 1 – 1 1/2 hodiny.

5O recept se s námi podělila Jarka z blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.