Rohlik.cz

Omáčka na pizzu

Omáčka na pizzu

0 ×

Základem jsou konzervovaná rajčata s cibulí a česnekem, ochucená solí, pepřem a sušenými bylinkami.

Postup:

1V hlubším hrnci rozehřejte na středním stupni olivový olej, přidejte cibuli a za stálého míchání ji smažte 4 až 5 minut. Přidejte česnek a smažte další minutu.

2Přilijte kuřecí vývar a za občasného míchání vařte cca 10 minut, nebo dokud se tekutina nevypaří na polovinu. Přidejte krájená rajčata, promíchejte, přisypte sůl a pepř a cukr podle chuti. Nakonec vmíchejte oregano a bazalku. Snižte teplotu a za pravidelného míchání vařte bez pokličky 30 minut.

3Nakonec omáčku lehce rozmixujte ponorným mixerem. Skutečně jen lehce, větší kusy rajčat, cca 10 krát krátce zapulzujte. Sladkost můžete vždy doladit přidáváním více cukru, ale vždy jen max. po 1/4 ČL. Pokud máte strach, aby omáčka nebyla moc sladká, začněte menším počtem lžiček a pak vždy přidávejte a ochutnávejte, doku nedosáhnete správné rovnováhy.

4O recept se s námi podělila Jarka z blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.