Rohlik.cz

Bezlepkový mug cake

Bezlepkový mug cake
  • Linda
  • 5 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Neznáme jednoduší pečení, než přímo to v hrníčku a na troubu taky zapomeňte, vystačíte si s mikrovlnkou.

Postup:

1Mouku smíchejte s cukrem a kypřicím práškem. Pokud chcete těsto dvou barev, kávu ani kakao zatím nepřidávejte.

22 lžíce agávového sirupu s jednou lžící oleje rozmíchejte v mléce a postupně zapracujte do mouky (pokud používáte běžnou mouku, dejte o jednu lžíci mléka méně). Polovinu těsta přendejte do misky a dochuťte kávou s kakaem. Tyhle dvě ingredience se mají hrozně rády a navzájem si zvýrazňují chuť.

3Těsto navrstvěte do hrnečku asi tak do tří čtvrtin, protože dost vyběhne. Následně ho přesuňte do mikrovlnky nastavené na nejvyšší výkon na 60 až 90 sekund podle velikosti hrníčku.

4Hotový mug cake nechte vychladnout a na závěr pocukrujete. Místo hrnečku můžete příště použít malou uzavíratelnou sklenici a vytvořit si tak praktický cake-to-go.

5O recept se s námi podělila Linda z blogu A co teda jíš?.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.