Rohlik.cz

Kurkumový vývar s kroupami

Kurkumový vývar s kroupami
  • Lucie
  • 40 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Domácí zeleninový vývar, který zasytí díky kroupám.

Postup:

1Troubu předehřejte na 180 °C. Mrkev omyjte, nakrájejte na menší špalíky, dochuťte solí, pepřem, lístky tymiánu, pokapejte sezamovým olejem a dejte péct zhruba na 20 minut.

2Mezitím na kapce kokosového oleje restujte nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte na tenké plátky nakrájený česnek, zázvor a kurkumu, krátce promíchejte a zalijte vodou. Necháme probublávat zhruba 10 – 15 minut a na závěr dochuťte citrónovou šťávou, solí a pepřem.

3Uvařte si kroupy dle návodu na obalu. Misky naplňte pečenou mrkví, uvařenými kroupami, zalijeme vývarem, ozdobte lístky tymiánu a hned podávejte.

4O recept se s námi podělila Lucie z blogu Delicious blog.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.