Rohlik.cz

Jablkovo-cizrnový koláč

Jablkovo-cizrnový koláč
  • Lucie
  • 50 minut
  • 8 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Cizrna vás překvapí, protože ji lze použít i do sladkých dezertů. A navíc je bez lepku.

Postup:

1Uvařenou cizrnu důkladně rozmixujte společně s kokosem, práškem do pečiva, solí, medem, kořením, vanilkovým aroma, citrónovou kůrou a vejci, až vznikne hladké těsto. Vmíchejte nasekané ořechy.

2Polovinu těsta vlijte do vymazané a vysypané pečící formy, poklaďte jablky zbavenými slupky a nakrájenými na měsíčky. Zalijte druhou polovinou těsta a opět poklaďte zbytkem jablek. Koláč dejte péct do předehřáté trouby cca na 40 minut.

3Mezitím si připravte polevu. Smíchejte tvaroh s medem a citrónovou šťávou. Jakmile je koláč upečený a vychladlý, potřete jsem jej polevou a dejte do lednice. Před podáváním je ozdobte kolečky jablek, které pokapejte citrónovou kůrou, aby ihned nezhnědly.

4Recept nám poskytla Lucie z blogu "Delicious blog"http://w­ww.delicious-blog-lucie.cz/2013/09/­jablkovo-cizrnovy-kolac.html.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.