Cizrnové blondies

- Lucie
- 70 minut
- 6 porcí
- Středně těžký
Brownies jste už určitě ochutnali, ale co takovou mladší sestru blondies. A navíc bez mouky.
Postup:
1Cizrnu si namočte dopředu přes noc, aby byla dostatečně měkká. Druhý den slijte vodu, napusťte novou a uvařte doměkka. Nebo si proces můžete zkrátit tím, že použijete cizrnu z plechovky. Tu stačí jen přecedit.
2Měkkou cizrnu jsem rozmixovala s banánem, burákovým máslem a medem. Během mixování přilijte trochu mléka, pokud bude směs příliš tuhá. Přimíchejte chia semínka, mleté mandle, prášek do pečiva, sodu, vanilkové aroma (nebo vanilku) a hrst strouhané čokolády a důkladně promíchejte.
3Směsí naplňte koláčovou formu vyloženou pečícím papírem a pečte zhruba 60 minut při 170°C.
4Recept nám nasdílela Lucie z blogu Delicious blog.