Rohlik.cz

Polentové hranolky

Polentové hranolky
  • Lucie
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Hranolky bez smažení už asi znáte. Ale ty polentové se sušenými rajčaty jste ještě neochutnali.

Postup:

1Polentu uvařte dle návodu na obalu. Vodu přiveďte k varu, vsypejte polentu a 3 minuty míchejte, až zhoustne. Poté stáhněte z plotny.

2Dochuťte solí, tymiánem, pokrájenými rajčátky, lžičkou olivového oleje a parmazánem. Směs přendejte do zapékací nádoby a rovnoměrně rozetřete cca v 3 široké vrstvě. Nechte vychladnout. Můžete ji dát později i do lednice. Pak ji ostrým nožem nakrájejte na hranolky a dejte péct do předehřáté trouby na 175 °C dozlatova.

3Recept nám nasdílela Lucie z blogu Delicious blog.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.