Rohlik.cz

Penne s chřestem a créme fraiche

Penne s chřestem a créme fraiche

4 ×

Italové si libují v jednoduchých variacích, kterými těstoviny dokáží obohatit na stovky způsobů. Svěží chutě jara přinášejí chřest, který sám o sobě nevyžaduje mnoho dalších chutí. Vůně citrusu a šalvěje zjemněné smetanou jsou tím pravým doplňkem pro chřest a neméně pro těstoviny.

Postup:

1V hrnci dejte vařit vodu. Krátce zblanšírujte chřest – do vroucí vody vložte chřest, nechte jen krátce vařit – tj. maximálně 1 minutu. Poté chřest sceďte a vložte do ledové vody. Chřest nechte okapat a šikmým řezem stonky překrojte na části dlouhé asi 5 cm.

2Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody.

3Na pánvi rozehřejte olivový olej. Na jemno nasekanou šalotku nechte na oleji zesklovatět a poté přidejte chřest, scezené těstoviny, nastrouhanou citronovou kůru, najemno nasekanou šalvěj, lehce osolte, opepřete a spolu s créme fraichle promíchejte.

4Recept naleznete na blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.