Rohlik.cz

Svěží hráškový krém

Svěží hráškový krém
  • Linda
  • 60 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

2 ×

Napadá vás snad jiná jarní polévka než hrášková...

Postup:

1Nadrobno nakrájenou cibuli a pórek osmahněte na lžičce margarínu a po chvilce přidejte hrášek. Promíchejte, nechte chvilku být a zalijte domácím vývarem. Jakmile se polévka začne vařit, stáhněte plamen a nechte 30 minut jemně probublávat.

2Polévku dochuťte sypkým bujónem, solí, pepřem a mixujte tyčovým mixérem dohladka. Krém můžete nakonec propasírovat, zjemnit rostlinnou smetanou nebo posypat bylinkami nebo krutonky. Vše je dovoleno.

3Recept pro nás připravila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.