Rohlik.cz

Velikonoční polévka z jehněčího krku

Velikonoční polévka z jehněčího krku

0 ×

Tahle klasika se jí na Velikonoce v Říme, zkuste ji, je výborná a je to něco nového na sváteční stůl.

Postup:

1Na hodně horké pánvi s olejem orestujte postupně plátky masa. Nechte mezi nimi prostor, aby se maso nezačalo na pánvi dusit. Je potřeba, aby se zatáhlo a neunikala z něj šťáva. Mají být spíše usmažené dokřupava.

2Orestované maso přesuňte do vyššího hrnce, zalijte 1,5 litrem vody. Přidejte rozříznutou cibuli, do každé půlky zapíchněte 3 kusy hřebíčku, 2 mrkve nakrájené na větší kusy. 2 stonky řapíkatého celeru, 2 snítky tymiánu a trochu rozmarýnu.

3Vařte na mírném ohni hodinu, aby vývar jen mírně probublával. Uvařené maso vyndejte, oberte a vraťte do vývaru.

4Prošlehejte 6 vaječných žloutků, šťávu z 1 citronu, nasekanou petrželku, majoránku a rozmíchejte. Vaječnou směs postupně přilévejte do teplého (ne horkého) vývaru a ihned podávejte.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.