Rohlik.cz

Veganský velikonoční beránek

Veganský velikonoční beránek

0 ×

Křehký, vláčný beránek jde upéct i bez vajec. Vyzkoušejte ho.

Postup:

1Polohrubou mouku smíchejte s kypřícím. Přidejte kokosový olej, arašídové máslo a sójové mléko. Všechny ingredience míchejte, dokud se krásně nespojí.

2Oslaďte javorovým sirupem a vzniklé těsto nalijte do formy na beránka, kterou ještě předtím vymažte kokosovým olejem a vysypejte hrubou moukou, aby šel lehce vyklepnout ven.

3Nechte péct v troubě přibližně 20 minut – pomocí špejle poznáte, zda je těsto hotové nebo ne (když se na špejli nelepí, můžete vyndávat z trouby).

4Hotového beránka nechte vychladnout ve formě a následně vyklepněte ven.

5Ozdobit jej můžete pomocí čokoládových peciček nebo smícháním moučkového cukru s kapkou citrónové šťávy (+ barviva), díky čemuž vznikne zdobící směs, která se používá na perníčky a kterou můžete beránka dozdobit dle fantazie.

6Recept pro nás připravila Jarmila z blogu Jarmila Sweet.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.