Rohlik.cz

Chřest s trhanou mozzarellou

Chřest s trhanou mozzarellou

2 ×

Snadným receptem perfektně oživíte vaše výtečné jarní menu. Dominující chuť královské zeleniny spolu s lahodnou mozzarellou není třeba obohacovat více, než skromně vloženou ředkvičkou a kořením.

Postup:

1Připravte si hrnec s vroucí vodou na chřest. Zvolte hrnec odpovídající délce chřestu. Když se voda začne vařit, přidejte asi ½ lžičky soli a chřest vložte do hrnce. Vařte 1 minutu a poté ihned chřest vložte do ledové vody. Po zblanšírování chřest usušte papírovou utěrkou.

2V mističce smíchejte olej, citronovou šťávu, špetku soli, a pokud používáte sušený medvědí česnek, tak jej přidejte také. Nechte dresink chvíli odležet.

3Na talíř rozložte chřest, navrch natrhejte mozzarellu. Chřest posypejte na pláty nakrájenými ředkvičkami a na plátky nakrájeným kouskem chřestu, který jste uvařili spolu s 5 stonky. Dresink opět promíchejte a přelijte jím připravený chřest. Nakonec opepřete čerstvě namletým pepřem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.