Matcha semifreddo

- Petra Davidová
- 15 minut
- 6 porcí
- Jednoduchý
Semifreddo je polozmrlý dezert ze zeleného čaje. Dokonalý, svěží a neokoukaný.
Postup:
1Nejprve si ušlehejte šlehačku. Pak se vrhněte na šlehání bílků na sníh, žloutky utřete s cukrem a vše velmi jemně smíchejte dohromady. Sníh přidejte jako poslední a buďte k němu obzvlášť něžní.
2Dejte stranou 4 lžíce směsi, rozmíchejte v ní matcha a sezamové semínka a promíchejte se zbývající šlehačkovou směsí. Do formy předem vyložené potravinářskou folií, jež přesahuje okraje formy tak, abyste do ní pak semifreddo jednoduše zabalili, směs přelijte.
3Celý výtvor přesuňte minimálně na 6 hodin do mrazáku a před podáváním nechte chvíli povolit.
4O recept se s námi podělila Petra z blogu Kitchen and the city.