Rohlik.cz

Jehněčí ramínko podle TRMS

Jehněčí ramínko podle TRMS

0 ×

Vyzkoušejte jednoduchý recept na jehněčí podle The Real Meat Society.

Postup:

1Ramínko prošpikujte ostrým úzkým nožem. Do každého vpichu zastrčte snítku rozmarýnu, ančovičku a stroužek česneku. Ančovičky maso prosolí zevnitř a nebudou v něm skoro poznat. Česnek a bylinky ho zase krásně provoní. Maso osolte ze všech stran, nejlépe Maldon solí, která má větší krystaly a není tak slaná jako klasická kuchyňská sůl.

2Na rozpálené pánvi osmahněte ramínko na oleji ze všech stran dozlatova, aby se maso zatáhlo a při následném pečení se nevypekla drahocenná šťáva. Maso tak zůstane i po upečení měkké a šťavnaté uvnitř.

3Troubu rozpalte na maximum. Pekáč si vyložte oloupanými a rozpůlenými cibulemi a seříznutými paličkami česneku. Ramínko rozložte na cibuli a česnek, opepřete, podlijte vodou (nebo bílým vínem) a dejte péct na 15 minut. Pak teplotu stáhněte na 140 °C, minimálně na 90 °C. Kus buď orestujte na horké pánvi, nebo dejte do předehřáté trouby na maximum a teplotu stáhněte po 15 minutách na max 140°C, minimálně na 90°C. Pečte podle teploty 3 až 5 hodin. Maso je hotové, když se začne snadno odtrhávat od kosti.

4Pokud by se maso zeshora přichytávalo, zakryjte ho alobalem.

5K masu podávejte jarní kroupy podle tohoto receptu.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.