Rohlik.cz

Matcha cheesecake se sezamem

Matcha cheesecake se sezamem
  • 30 minut
  • 8 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Matcha cheesecake. Neodolatelné pokušení od první chvíle.

Postup:

1Předehřejte troubu na 175°C. Vymažte vhodnou pečicí formu o průměru 20 cm. Lísková jádra si nejdříve nasucho opražte a poté nasekejte nožem. Na vytvoření korpusu smíchejte v kuchyňském robotu všechny ingredience na korpus, aby výsledná směs připomínala hrubou moučku.

2Natlačte směs na dno připravené pečicí formy. Pečte korpus 15 až 18 minut, pak jej dejte stranou vychladnout. Snižte teplotu trouby na 150 °C.

3V míse stolního mixéru spojte dohromady smetanový sýr, zakysanou smetanu, cukr a vanilkový extrakt. Přidejte postupně vejce a mixujte další 2 minuty, aby se vše dobře smíchalo.

4Rozdělte těstíčko na dva stejné díly. Do jednoho dílu přidejte 3 sáčky Matcha a do druhého rozemletý černý sezam. Důkladně smíchejte. Nalijte náplň s černým sezamem do připravené pečicí formy. Náplň s Matcha navrstvěte navrch a uhlaďte stěrkou. Nožem zatočte směs dohromady.

5Vložte cheesecake doprostřed trouby. Umístěte mělký pekáč plný vody na dno trouby. Hodinu pečte, nebo dokud se okraj cheesecaku nenafoukne, i když se jeho střed bude zdát vlhký.

6Vypněte troubu a lehce pootevřete dvířka, cheesecake nechte v troubě zcela zchladnout (alespoň hodinu). Vyjměte cheesecake z trouby a přes noc dejte vychladit. Před podáváním posypeme cheesecake jedním sáčkem Matcha.

7recept nám poskytl tým Matcha tea a najdete ho tady.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.