Rohlik.cz

Domácí falafel s jogurtovým dipem

Domácí falafel s jogurtovým dipem
  • Linda
  • 60 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

2 ×

Falafel zabalíte kamkoliv s sebou. Na oběd do práce nebo klidně na výlet či jako večeře se salátem.

Postup:

1Cizrnu slijte, propláchněte a necháme okapat. Společně s koriandrem, šalotkou, česnekem a olejem pak rozmixujte (ne úplně dohladka, cílem není hummus, větší kousky ničemu neuškodí).

2Směs dochuťte sezamem a kořením, přendejte do uzavíratelné nádoby a nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici.

3Mezitím si připravte dip. Všechny ingredience stačí promíchat a dochutit dle libosti. Nejlépe chutná rovněž odleželý.

4Z cizrnové směsi vytvarujte malé dukátky, které opečte na teflonové pánvi bez tuku. Pokud je nechcete smažit vyloženě ve fritéze, je lepší olej při smažení vynechat, jinak by se mohl falafel rozpadnout. Falafel se skvěle hodí do kebabů, burgerů nebo jen tak k salátku.

5recept pro nás připravila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.