Rohlik.cz

Jehněčí koleno na víně

Jehněčí koleno na víně
  • 150 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

0 ×

Tohle sváteční jídlo si budete chtít dopřávat častěji, než jen na Velikonoce.

Postup:

1Do vyššího pekáče nebo hrnce, který můžete pak vložit do trouby vlijte olej. Nechte ho rozpálit. Osmahněte na něm zprudka kolínka, postupně ze všech stran, aby se zatáhla a nepouštěla při pečení příliš šťávy.

2Kolena osolte, opepřete a nechte stranou. Ve výpeku z masa osmahněte pokrájenou zeleninu, pak přidejte cibuli, restujte, dokud nezměkne. Nakonec vmíchejte i nasekaný česnek a bylinky.

3Přidejte k zelenině povidla, nechte roztát, zamíchejte, podlijte vínem. Vraťte zpátky jehněčí maso, zakryjte poklicí nebo alobalem. A dejte péct do trouby předehřáté na 185 °C na cca 2,5 hodiny, doku není maso křehké a měkké.

4Upečená kolínka vyjměte z pekáče. Výpek propasírujte, přelijte do pánve, přidejte 2 lžíce másla, dokořeňte podle chuti navíc solí nebo pepřem a zredukujte, až bude omáčka hustá.

5Kolena podávejte s bramborovou kaší nebo méně tradičně např. s kuskusem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.