Rohlik.cz

Pečené jehněčí kolínko

Pečené jehněčí kolínko
  • 80 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Kolínko je po upečení výborné a měkké maso, samo se rozpadá a přitom jde o recept skoro bez práce.

Postup:

1Očištěnou zeleninu pokrájejte na menší kousky. Cibuli nasekejte nahrubo a česnek prolisujte. Promíchejte zeleninu s cibulí a česnekem, přendejte do pekáče, zasypte snítkou rozmarýnu.

2Kolínko osolte a opepřete, rozložte navrch na zeleninu, přidejte kostičku másla. Podlijte trochou vody, zakryjte víkem nebo alobalem a pečte v předehřáté troubě na 160°C cca 60 minut. Záleží vždy na velikosti masa. Kolínko je hotové, když je na napíchnutí vidličky zcela měkké a maso se snadno odděluje od kosti.

3Podávejte s bramborovou kaší.

4Tip: Zeleninu s masem můžete podlít i bílým vínem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.