Rohlik.cz

Velikonoční sušenky

Velikonoční sušenky
  • 60 minut
  • 10 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Křehké máslové sušenky ve tvaru vajíček nebo zajíčků se budou vyjímat na svátečně prostřeném stole.

Postup:

1Změklé máslo utřete s cukrem, vejci a důkladně prošlehejte. Vmíchejte mouku a vypracujte hladké těsto. Nechte ho 30 minut odpočívat v lednici, půjde lépe vyválet.

2Těsto vyválejte na pomoučněném vále na tloušťku 0,5 cm. Vykrajujte jednotlivé tvary pomocí tvořítek. Sušenky pečte na plechu vyložené pečícím papírem v předehřáté troubě na 170°C na cca 6 minut. Hotové jsou pečené dozlatova, křehké, ale ne vysušené.

3Smíchejte suroviny na cukrovou polevu, použijte barvu, kterou si zvolíte. Nejdříve naneste barevnou vrstvu po celé ploše sušenky. Nechte zaschnout a až poté zdobte bílou polevou pomocí cukrářských zdobítek. Fantazii se meze nekladou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.