Rohlik.cz

Bezlepkový banánový koláč

Bezlepkový banánový koláč
  • 30 minut
  • 6 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Vláčný, nadýchaný s vrstvou marmelády a banánového krému. Koláč díky speciální mouce mohou i celiaci.

Postup:

1Ušlehejte žloutky, postupně přidejte cukr, olej, mouku a když chcete mít těsto víc nadýchané tak i kypřící prášek.

2Z bílků ušlehejte tuhý sníh, přidejte vanilkový cukr, znovu vyšlehejte do tuhé pěny. Tyto dvě směsi zlehka zamíchejte a nalijete do vymaštěné a vysypané formy. Pečte cca 15–20 min. na 180°C. Upečený piškot se pozná tak, že dřevěným párátkem zajedete do středu korpusu a po vytáhnutí na něm není zachycené řídké těsto. Troubu během pečení neotvírejte.

3Banány nakrájejte na kolečka, v pánvi rozpusťte na mírném ohni máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, přidejte banány, citronovou kůru a 5 minut míchejte, až vznikne kaše, kterou nechte vychladnout.

4Povrch korpusu potřete meruňkovou marmeládou a na ni rozetřeme banánovou směs. Nakonec zalijete čokoládovou polevou a dort nechte vychladnout.

5Tip: Když chcete koláč dozdobit banánem, tak si v pánvi si rozpusťte lžíci másla, lžíci cukru a 1 nakrájený banán,. Když banán zkaramelizuje, stáhněte ho z ohně a nechte vychladnout.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.