Rohlik.cz

Bezlepkový velikonoční beránek

Bezlepkový velikonoční beránek
  • 40 minut
  • 6 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Příprava je stejně jednoduchá jako u tradičního beránka. Stačí použít při pečení speciální mouku.

Postup:

1Smíchejte žloutky, cukr, olej, mouku a kypřící prášek. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, přidejte vanilkový cukr, znovu vyšlehejte do tuhé pěny.

2Tyto dvě směsi zlehka zamíchejte a nalijte do vymaštěné formy. Pečte asi 20–40 min. (v závislosti na formě) na 180°C. Upečené těsto se pozná tak, že dřevěným párátkem zajedeme do středu korpusu a po vytáhnutí na něm není zachycené řídké těsto.

3Troubu během pečení neotvírejte. Po upečení ještě nechte chvíli chladnout ve formě a pak beránka vyklopte. Můžete ho posypat cukrem, nebo polít čokoládou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.