Bezlepkový velikonoční beránek

- 40 minut
- 6 porcí
- Středně těžký
Příprava je stejně jednoduchá jako u tradičního beránka. Stačí použít při pečení speciální mouku.
Postup:
1Smíchejte žloutky, cukr, olej, mouku a kypřící prášek. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, přidejte vanilkový cukr, znovu vyšlehejte do tuhé pěny.
2Tyto dvě směsi zlehka zamíchejte a nalijte do vymaštěné formy. Pečte asi 20–40 min. (v závislosti na formě) na 180°C. Upečené těsto se pozná tak, že dřevěným párátkem zajedeme do středu korpusu a po vytáhnutí na něm není zachycené řídké těsto.
3Troubu během pečení neotvírejte. Po upečení ještě nechte chvíli chladnout ve formě a pak beránka vyklopte. Můžete ho posypat cukrem, nebo polít čokoládou.