Hot cross buns

- Lucie
- 180 minut
- 6 porcí
- Středně těžký
Je to obdoba britských mazanců z kynutého těsta a sušeným ovocem. Nejlepší jsou ještě horké namazané máslem.
Postup:
1Připravte si kvásek. V horké vodě rozmíchejte sušené droždí s rýžovým s rýžovým sirupem a odložte na teplé místo.
2Mezitím si ve velké míse promíchejte pomleté ovesné vločky se špaldovou moukou, skořicí, hřebíčkem, perníkovým kořením, solí a sušeným ovocem (švestky + rozinky).
3V hrníčku si rozpusťte kokosový olej, promíchejte jej s melasou, sirupem a vlijte k sypké směsi spolu s kváskem. Vypracujte tužší těsto, které jsem rozdělte na 6 bochánků a jako klasické vyskládejte do pekáče, přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 2 hodiny.
4Na kříže si smíchejte mouku s vodou, sirupem a pomocí malé lžičky na bulky naneste směs do tvaru křížku. Dejte péct do předehřáté trouby asi na 180 °C na 35 – 40 minut.
5O recept se s námi podělila Lucie z blogu Delicious blog.