Rohlik.cz

Pohankový velikonoční beránek

Pohankový velikonoční beránek
  • Lucie
  • 30 minut
  • 6 porcí
  • Středně těžký

0 ×

I tradiční beránek může být bezlepkový a dokonce bez laktózy a vajec. Vyzkoušejte tento recept.

Postup:

1Troubu předehřejte na 180 °C. V míse promíchejte pohankovou mouku se špaldovou, kukuřičnou, kakaem, kokosem, hnědým cukrem a práškem do pečiva.

2Ve vysoké nádobě rozmixujte banán s vodou, přidejte rozpuštěný kokosový olej, vanilkový extrakt a důkladně promíchejte. Tekutou směs pomalu přilévejte k sypké a zpracujte v celistvé těsto.

3Formu na beránka vymažte kokosovým olejem, vysypejte strouhaným kokosem. Na místa, kde by měl mít oči a nos, vložte rozinky a jednu brusinku a naplňte formu těstem. Beránka pečte v předehřáté troubě zhruba 20 minut.

4Nechte jej chvíli vychladit, opatrně vyklopte, nechte zcela zchladnout a ozdobte krajkovou mašličkou.

5O recept na beránka se s námi podělila Lucie z blogu Delicious blog.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.