Rohlik.cz

Raw mrkvové cupcakes

Raw mrkvové cupcakes
  • Lucie
  • 40 minut
  • 6 porcí
  • Jednoduchý

0 ×

Jestli hledáte tip na netradiční jarní dezert, zkuste mrkvové cupcakes.

Postup:

1Plechovku kokosového mléka dejte na několik hodin řádně vychladit do lednice. Datle si předem namočte, aby se poté dobře mixovaly. Mrkev nastrouhejte najemno. Ovesné vločky a ořechy pomelte na moučku. 

2Ve velké míse smíchejte pomleté vločky s ořechy, skořicí, muškátovým oříškem a rozinkami. Přidejte nastrouhanou mrkev, roztopený kokosový olej a zapracujte v kompaktní hmotu. 

3Formy na muffiny vyložte nastříhaným pečícím papírem, plňte hmotou a dejte tuhnout do mrazáku.

4Mezitím si připravte kokosovou šlehačku. Otevřete plechovku kokosového mléka, použijte pouze tučnou část, která se by se měla díky nízké teplotě oddělit od kokosové vody a vyšlehejte ji pomocí ručního šlehače.

5Ztuhlé cupcaky zdobte kokosovou šlehačkou, posypejte skořicí a podávejte či skladujte v lednici.

6Recept pro nás připravila Lucie z blogu Delicious blog

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.