Rohlik.cz

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika
  • 60 minut
  • 6 porcí
  • Středně těžký

1 ×

S křupavým chlebem, petrželkou nebo kyselými okurkami je prostě nej.

Postup:

1Jatýrka očistěte, odstraňte veškeré blanky a nakrájejte na malé kousky.

2Osmahněte v pánvi na másle nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek. Až cibulka zesklovatí, přidejte játra a smažte, až budou měkká.

3Směs nechte vychladnout, pak k ní přidejte máslo, trochu smetany a pomocí mixéru rozmixujte na hladký krém. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

4Paštiku přendejte do skleniček a navrch zalijte vrstvou másla a ozdobte tymiánem. Paštiku podávejte s pečivem.

5Tip: Do paštiky můžete přimíchat např. nasekané ořechy, nebo brusinky, sušená rajčata i olivy.

Mohlo by Vás zaujmout

Beton

Beton

Jednoduchý

5 minut

Váš košík je prázdný.