Rohlik.cz

Pilaf

Pilaf

2 ×

Pilaf je národním jídlem v Azerbájdžánu a velmi často se vaří v Turecku, na Balkáně nebo v Íránu. Je to chutný pokrm z bulguru nebo rýže. Zasytí a zahřeje.

Postup:

1Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a posypte rozmarýnem.

2Ve velkém hrnci, nejlépe litinovém, rozpalte olivový olej. Vsypte jemně pokrájenou cibuli a opečte ji dozlatova. Přidejte telecí maso, které opékejte, dokud se nezatáhne. Přidejte na jemno posekaný česnek, obě papriky a promíchejte. Nakonec přidejte konzervovaná rajčata a opět promíchejte.

3Do směsi vložte rýži a bobkové listy. Vlijte část vývaru, promíchejte a přiveďte k varu. Duste pomalu na mírném ohni. Postupně přilévejte vývar až do doby, než rýže změkne. Od vaření neodcházejte, pilaf má tendenci se připalovat. Opravdu vydatně ho podlévejte vývarem. Až zchladne, uvidíte, že do sebe vstřebá téměř všechnu tekutinu. Ke konci vaření vsypte pokrájenou petrželku a koriandr.

4Podávejte pilaf s chlebem nebo samotný.

5Můj tip: Pilaf můžete vyzkoušet i s chorizem, ale pokrm bude mastnější a chuť choriza je silně dominantní.

6Recept naleznete na blogu Bistro Sezóna.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.