Rohlik.cz

Kuřecí quiche s pórkem

Kuřecí quiche s pórkem
  • 100 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Typicky jarní chuť pórku ve skvělém slaném koláči s kuřecím masem

Postup:

1připravte si těsto na koláč. Mouku, studené máslo a špetku soli zpracujte rukama na drobenku. Zalijte vodou a vytvarujte těsto, zabalte ho a nechte 30 min ut odpočívat v lednici.

2Vychlazené těsto vyválejte na pomoučněném vále a a rozprostřete ho do koláčové formy, okraje přitiskněte k bočním stranám formy. Dno propíchejte vidličkou, aby se během pečení nenafukovalo. Těsto předpečte v předehřáté troubě na 190°C cca 8 minut.

3Pórek nakrájejte na kolečka, včetně zelené části, vybírejte ale jen tu, co je křehká. Kuřecí prsa si nakrájejte na menší kousky a osmahněte v pánvi na oleji. Nechte stát stranou.

4Připravte si náplň. Vyšlehejte vajíčka se sýrem, osolte, opepřete, přidejte prolisovaný česnek a hořčici. Vše důkladně promíchejte.

5Maso rozprostřete na předpečeném korpusu, navrstvěte pokrájený pórek a zalijte vaječnou směsí. Dejte péct dozlatova na 40 minut při 190 °C.

6Tip: pokud se vám nechce dělat s domácím těstem, můžete použít již hotové.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.