Rohlik.cz

Grilované krevety s omáčkou z manga a koriandru

Grilované krevety s omáčkou z manga a koriandru
  • 15 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

2 ×

Ke krevetám nepatří jen česnekový dip, zkuste originální omáčku z manga a koriandru.

Postup:

1Důkladně umyjte a očistěte krevety. Můžete je buď celé oloupat,nebo nechat neoloupané, méně se tak vysuší během grilování. Propíchněte každou krevetu bambusovým párátkem a tím si ulehčíte práci při otáčení krevet na grilu (nemluvě o tom, že na bambusových párátkách vypadají neodolatelně )

2Zahřejte gril nebo grilovací pánev a jakmile je horká, přidejte olivový olej. Krevety položte na mřížky a nepatrně snižte plamen. Zatímco se krevety grilují, rozkrojte mango, odstraňte pecku a slupku a vhod’te do mixéru společně s čerstvým koriandrem, limetkovou št’ávou, čili papričkou a olivovým olejem. Pořádně promixujte a dejte na stranu.

3Po 3 minutách krevety otočte a nechte péct stejně dlouhou dobu. Jakmile jsou hotové, sundejte z grilu, dochut’te solí a pepřem. Přidejte omáčku z manga a koriandru a pust’te se do jídla!

4Recept nám poslala Irena z bogu Bohemian Foodie.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.