Rohlik.cz

Domácí langoše

Domácí langoše
  • Linda
  • 60 minut
  • 10 porcí
  • Středně těžký

1 ×

Tuhle dobrotu sice znáte asi jen ze stánků, ale těm domácím se prostě nevyrovnají.

Postup:

1Droždí rozdrobte do trošky vlažného mléka s cukrem a nechte vzejít kvásek. Mouku promíchejte se solí a na střídačku do ní zapracujte zbylé mléko s kváskem.

2Na vále vypracujte v dokonale hladké těsto, vraťte zpět do mísy, zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte půl hodiny kynout.

3Těsto poté vyválejte do tvaru válce a rozdělte na několik stejně velkých dílů podle toho, jak velké langoše chceme (10 dílů vyjde na malé langoše akorát tak do dlaně).

4Placičky můžete buď rozválet válečkem, anebo jednoduše roztáhnout prsty do požadovaného tvaru. Smažte na rozpáleném oleji z obou stran.

5Hotové langoše vyskládejte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk, a ještě teplé je potřete česnekem. Nakonec pomažte kečupem a posypejte třeba opečeným, najemno nastrouhaným tofu.

6Recept pro nás připravila Linda z blogu "A co teda jíš?"http://w­ww.acotedajis­.cz/

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.