Rohlik.cz

Ovocný kynutý koláč s drobenkou

Ovocný kynutý koláč s drobenkou
  • Linda
  • 60 minut
  • 10 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Upečte si domácí koláč ke kávě. Ten tradiční s ovocem a sladkou drobenkou.

Postup:

1Droždí rozdrobte do trošky vlažného mléka se špetkou cukru a mouky a nechte vzejít kvásek. Margarín nechte rozpustit a smíchejte se zbytkem mléka. Do mouky pak zapracujte na střídačku kvásek s tučným mlékem a na vále vypracujte krásně hladké těsto. To vraťte zpět do mísy a nechte hodinu kynout.

2Mezitím si nakrájejte ovoce (pokud používáte mražené, tak je lepší ho nechat při pokojové teplotě rozmrazit a slít přebytečnou vodu) a dochutťte cukrem. Drobenku připravte jednoduše smícháním všech ingrediencí, které promněte pěkně rukama do požadované konzistence a schovejte do lednice.

3Vykynuté těsto rozválejte na přibližně půl centimetru silný plát, kterým vyložte vymazanou formu na koláč. Naplňte ovocem, posypejte drobenkou a dejte na půl hodinky péct do předem předehřáté trouby na 180 stupňů. Hotový koláč nechte pět minut odležet ve formě a poté přendejte na mřížku, aby mohl úplně vychladnout.

4Recept pro nás připravila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.