Rohlik.cz

Kapustová sarma

Kapustová sarma
  • 60 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

1 ×

Jeden z typických balkánských pokrmů. Jedná se o dušené závitky mletého masa ve vinném listu, někdy také obsahují rýži a další suroviny. Vinný list se často nahrazuje zelným či jiným listem. Celá pochoutka se může po dušení nakládat, aby dlouho vydržela. Chutná pak nakysle, což je v pořádku. Závitky ohřáté druhý den jsou možná dokonce lepší.

Postup:

1Kapustové listy omyjte pod vlažnou vodou a rozkrojte je napůl, aby se z nich lépe připravovaly závitky.

2Cibuli nakrájejte na jemno a na oleji orestujte. Smíchejte ji s mletým masem, napůl uvařenou rýží a s jedním pokrájeným kapustovým listem. Osolte a opepřete, přidejte vajíčko a vše důkladně promíchejte.

3Do každého připraveného listu vložte směs o velikosti dlaně, dobře zabalte a utěsněte.

4Plněné kapustové listy vložte natěsno do kastrolu, podlijte vodou a duste asi 45 minut, prostě do změknutí.

5Sarmu podávejte politou zakysanou smetanou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.