Rohlik.cz

Limetkový koláč s mátou

Limetkový koláč s mátou
  • 60 minut
  • 6 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Svěží kombinace jemně kyselé limetky a sladkého krému s mátovým cukrem.

Postup:

1Připravte se jako první křehké těsto. Mouku smíchejte se solí, zapracujte do ní změklé máslo pomocí robotu (máslo se nesmí příliš zahřívat), přidejte cukr a nakonec vejce. Těsto důkladně zpracujte, zabalte ho do potravinářské folie a nechte cca 30 minut v chladu.

2Těsto vybalte a na pomoučněném vále vyválejte do placky silné cca 0,5 cm. Těsto přesuňte do kulaté formy na koláč o průměru 20 cm, okraje přitlačte. Spodní dno propíchejte vidličkou. Korpus předpečte 5 minut v předehřáté troubě na 190 °C.

3Mezitím si připravte limetkový krém. Pomocí šlehače umíchejte krém z ricotty, smetanového sýra, cukru, vajec, 1 lžíce limetkové šťávy a nastrouhané kůry z celé limetky.

4Krém navrstvěte na předpečený korpus, povrch uhlaďte stěrkou a dejte péct na 50 minut. Teplotu trouby snižte na 170 °C. Upečený dort nechte vychladnout. Ozdobte ho mátovým cukrem. Rozmixujte hrst mátových lístků s hnědým cukrem, navrstvěte na koláč a nechte ho vychladit. Koláč je ještě lepší druhý den, kdy křehký korpus krásně zvláční.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.