Rohlik.cz

Vepřový jazyk ve smetanové omáčce s křenem

Vepřový jazyk ve smetanové omáčce s křenem
  • 60 minut
  • 3 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Jestli jste se nikdy neodvážili ochutnat hovězí jazyk, tak už neváhejte. Je to vážně specialita.

Postup:

1Jazyk omyjte a dejte do hrnce, zalijte vodou, aby byl celý ponořený. Vařte cca 1 hodinu doměkka. Z jazyka po uvaření sloupněte vrchní kůži a pokrájejte na plátky.

210 minut před dovařením masa si připravte smetanovou omáčku. Osmahněte na másle dva nasekané stroužky česneku, přidejte lžicku strouhaného křenu, promíchejte, vlijte smetanu a pozvolna ji na mírném plameni zahřívejte. Zasypejte strouhaným sýrem a za stálého míchání ho rozpouštějte. Dochuťte solí a pepřem, špetkou kopru a míchejte do zhoustnutí.

3Plátky masa polijte omáčkou. Podávejte např. s knedlíky, chlebem nebo dušenou zeleninou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.