Rohlik.cz

Hovězí steak s cuketovým Julienne

Hovězí steak s cuketovým Julienne

3 ×

Steak je nejoblíbenější dezert mého manžela. Vždycky se úplně rozzáří, když zjistí, že ho pro něj opět připravuji. Jeho výraz bych přirovnala k mému, když si kupuju boty. Steak je vděčný ať už se zeleným pepřem, s bylinkovým máslem nebo prostě jen jako kus výborného krvavého masa s černou solí. Já mu ho dnes udělám i s cuketovým Julienne a omáčkou z balsamikového octa s červeným vínem.

Postup:

1Víno povařte, přidejte balsamico, demi glace a až se omáčka začne redukovat, přidejte oříšek vychlazeného másla. Osolte, opepřete, ale rozhodně už dál nevařte!

2Maso vyndejte z lednice a nechte ho při pokojové teplotě minimálně 30 minut. Troubu rozehřejte na 150 °C. Maso posypte mořskou solí, opepřete a potřete olejem. Rozpalte pánev, přidejte trochu oleje a s pánví lehce zakružte, aby se olej dostal úplně všude. Do rozpálené pánve položte steak a z každé strany ho minutu a půl opečte. Poté po půl minutách steak opečte i z bočních stran. Přesuňte na plech a dopečte v troubě asi 7–8 minut. Vyndejte z trouby, položte na něj kousek másla a dovolte mu, ať si na teplém místě trochu odpočine.

3V čase, kdy vyndáte maso z lednice a kdy odpočívá, si připravte cuketový Julienne. Cuketky omyjte a škrabkou na Julienne je – a teď vyvstává otázka – jak to napsat? Naporcujte? Naškrábejte? Věřím, že mi rozumíte a odpustíte mi možná ne příliš dokonalý výraz. Ale snad to zvládnete! :) Osolte, nechte z cuketky pustit vodu, osušte papírovou utěrkou a na pánvi rychle orestujte.

4Recept naleznete na blogu Kitchen and the city.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.