Rohlik.cz

Velikonoční mazance

Velikonoční mazance
  • 170 minut
  • 1 porce
  • Středně těžký

1 ×

Z kynutého těsta a s mandlemi na povrchu. Vychutnejte si ho namazaný máslem nebo džemem k ranní kávě.

Postup:

1Připravte si jako první kvásek. V míse smíchejte obě mouky, udělejte důlek, vlijte do něj část vlažného mléka a rozdrobte droždí. Postupně vmíchejte mouku do droždí a uhnětejte hladké těsto. Zasypte hladkou moukou a nechte na teplém místě 30 min. vzejít.

2Přimíchejte k těstu cukr, rozehřáté máslo, vejce a vanilkové aroma, dolijte mlékem a opět vypracujte hladké těsto. Jako poslední vmíchejte rozinky a mandle. Těsto nechte kynout dalších 30 minut.

3Těsto upěchujte do tvaru bochánku, přesuňte ho na plech vyložený pečícím papírem a nechte ho ještě 1 hodinu kynout. Po vykynutí ho pomažte zeshora rozšlehaným vejcem. Zasypte mandlemi a dejte péct do předehřáté trouby na 160°C na 45 minut dozlatova.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.