Rohlik.cz

Mrkvový dort

Mrkvový dort
  • 60 minut
  • 8 porcí
  • Středně těžký

3 ×

Jemný, nadýchaný a díky mrkvi neskutečně vláčný. S citronovým krémem si perfektně rozumí.

Postup:

1Ušlehejte vejce společně s cukrem a vanilkovým extraktem. Přidejte k nim mouku, prášek na pečení, skořici, špetku soli a trochu kakaa. Důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte med, olej, nasekané ořechy a jemně nastrouhanou mrkev. Opět promíchejte a spojte do těsta.

2Těsto přelijte do dortové kulaté formy vyložené pečícím papírem. Korpus pečte v předehřáté troubě na 175 °C cca 1 hodinu.Zkuste test špejlí, jestli je dort propečený i uvnitř.

3Upečený korpus nechte zcela vychladnout. Mezitím si připravte citronový krém. Lučinu našlehejte společně s cukrem, citronovou šťávou a změklým máslem do jemného krému.

4Dort podélně rozřízněte na dvě poloviny. Potřete půlkou krému, přiklopte horní půlkou a potřete povrch dortu zbylým krémem.

5Tip: Dort můžete ozdobit marcipánovými ozdobami nebo boční kraje zasypat nasekanými oříšky či drobenkou z korpusu.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.