Rohlik.cz

Supreme z kukuřičného kuřete

Supreme z kukuřičného kuřete

0 ×

Supreme je kuřecí prso s částí křídla z francouzských kukuřičných kuřat. Mají barvu, voní a chutnají úplně jinak, mnohem lépe, než jste možná zvyklí.

Postup:

1Připravte si nejdříve přílohu. Bulgur propláchněte, zalijte přiměřeným množstvím horké vody, přidejte špetku soli a uvařte doměkka. Bude to trvat asi 20 minut.

2Hrášek nasypte do vroucí vody. Vařte asi 3 – 4 minuty. Sceďte a přelijte studenou vodou. Vložte zpět do hrnce a mixujte tyčovým mixérem. Přilijte smetanu, přidejte špetku soli a ještě krátce promixujte. Smíchejte s uvařeným bulgurem.

3Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Kuřecí supreme osušte papírovou utěrkou. Osolte a opepřete z obou stran. Do pánve vložte asi lžíci másla a lžíci oleje. Do rozpáleného tuku vložte kuřecí maso kůží dolů a 3 minuty opékejte. Během opékání trochu ztlumte plamen, abyste kůži nespálili. Po třech minutích otočte a pečete další 3 minuty. Maso položte na plech nebo do plechového pekáčku a dejte do předehřáté trouby dopéct.

4Podle velikosti to bude trvat 10 – 15 minut. Po upečení nechte maso odpočinout. Vymačkejte šťávu z jednoho menšího citronu. Nalijte šťávu do pánve s výpekem. Přidejte větvičku tymiánu a česnek, prohřívejte, dokud se šťáva nezredukuje. Odstavte z plotny. Můžete přidat ještě kousek másla. Šťávu přeceďte.

5Supreme překrojte šikmým řezem na tři části. Na talíř nandejte hráškový bulgur, položte na něj maso a lehce přelijte šťávou.

6Recept pro nás připravila Martina z blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.