Rohlik.cz

Mandlový velikonoční beránek

Mandlový velikonoční beránek

0 ×

Tomu domácímu se nic nevyrovná. Je voňavý, nadýchaný a chutná po mandlích.

Postup:

1Vymažte formu beránka a vysypte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 160 ⁰C. Mandle rozemelte nebo rozmixujte najemno, kromě jedné mandle, z níž uděláte beránkovi oči.

2Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Vyšlehejte smetanu a spojte s vaječnou pěnou. Do mísy prosejte mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidejte mandle a zlehka promíchejte.

3Těsto nalijte do formy a vložte do trouby. Při 160 ⁰C pečte 20 minut. Poté teplotu zvyšte na 180 ⁰C a 30 minut dopékejte.

4Upečeného beránka ještě vlažného opatrně vyndejte z formy. Rozpuštěnou čokoládou přilepte rozpůlenou mandli a udělejte doprostřed každé tečku.

5Recept pro nás připravila Martina z blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.