Rohlik.cz

Vietnamská hovězí Pho polévka

Vietnamská hovězí Pho polévka
  • 360 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

1 ×

Tradiční silný vývar, který zasytí a zahřeje.

Postup:

1Oháňky přendejte do velkého hrnce, zalijte hovězím vývarem, dolijte vodou, aby byly ponořené a dejte pozvolna vařit. během vaření sbírejte naběračkou pěnu, která se tvoří na hladině. Tak zůstane vývar krásně čistý.

2V pánvi osmahněte nasucho rozkrojenou cibuli, svitek skořice, badyán, pokrájené chilli papričky, rozpůlený zázvor, který jste předem rozkrojili a naklepali paličkou na maso. Smažte vše, až cibule zhnědne.

3Do vývaru přidejte opražené koření, cibuli i chilli.Přidejte do něj sůl dle chuti a táhněte pozvolna cca 5 hodin. Během vaření dolévejte vodu. Přidejte do něj hovězí maso a maso vařte cca 2 – 3 hodiny do změknutí.

4Mezitím, než se polévka dovaří, si připravte všechny ostatní suroviny do polévky. Bylinky propláchněte a odstraňtě tvrdé stonky. Hovězí maso nakrájejte přes vlákno na co nejtenčí plátky. Rýžové nudle namočte hodinu před do studené vody. Poté je sceďte a na půl minuty vařte v sítku v horké vodě.

5Hotový vývar servírujte do misek s nudlemi, zalijte porcí polévky, přidejte plátky masa, klíčky mungo, pokrájenou jarní cibulku, koriandr a chilli papričku. Nakonec můžete zakápnout pálivou omáčkou a opepřit.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.