Rohlik.cz

Sticky rice s mangem

Sticky rice s mangem

1 ×

Specialita, dezert z lepkavé rýže, který si v Thajsku připravují místní obyvatelé.

Postup:

1Rýži dejte přes noc do vody, druhý den jí sceďte a dejte uvařit na pařák do rýžovaru na funkci sticky. Nemáte rýžovar? Nevadí.

2Použijte cedník a dejte na něj namočenou rýži. Položte na hrnec s vodou (dno cedníku se nesmí dotýkat vody) a při nízké teplotě vařte nad párou do změknutí, občas promíchejte.

3Mezitím, co se bude rýže vařit v páře, svařte kokosové mléko s cukrem a špetkou soli. Uvařenou rýži smíchejte dohromady s oslazeným svařeným kokosovým mlékem a dejte vychladit. Po vychlazení podávejte s nakrájeným mangem a lehce posypejte sezamovými semínky.

4O recept se s námi podělila Petra z blogu Kitchen and the city.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.