Rohlik.cz

Flank steak s rozmarýnovým bramborem

Flank steak s rozmarýnovým bramborem

2 ×

V jednoduchosti je krása. A proto žádná složitá marináda, ale jen obyčejná sůl a pepř.

Postup:

1Steaky den předem opepřete čerstvě pomletým pepřem, potřete olivovým olejem a dejte marinovat do lednice. Před samotnou přípravou je vyndejte z lednice minimálně půl hodiny předem.

2Předehřejte troubu na 150°C. Rozpalte litinovou pánev na nejvyšší možný stupeň (nebo pánev, kterou můžete použít i do trouby) a steaky nechte zatáhnout, 1,5 minuty z každé strany stačí, osolte a hned vložte do horké trouby na 13 min. Tak ho připravíte medium rare až medium.

3Brambory omyjte, rozpulte, dejte do pekáčku, osolte, přidejte oloupaný a pokrájený česnek, natrhané větvičky rozmarýnu a olivový olej. Rukama důkladně promíchejte a pečte v troubě do změknutí.

4Máslo nechte změknout. Posekejte bylinky. Do másla přidejte rozmačkaný česnek, bylinky, sůl a vidličkou důkladně zpracujte.

5Suroviny na dip smíchejte dohromady.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.