Rohlik.cz

Vdolky s polevou z červených pomerančů

Vdolky s polevou z červených pomerančů
  • Linda
  • 45 minut
  • 8 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Zní to skoro až exoticky, ale se sladkými pomeranči se dá v kuchyni dobře experimentovat.

Postup:

1Nejprve je potřeba připravit kandované ovoce. Pomeranče pořádně vydrhněte a nakrájejte na tenká kolečka. Ve větším hrnci zahřejte vodu s cukrem, aby se v ní dokonale rozpustil, a na dno vyskládejte jednotlivé plátky pomeranče. Poté nechte nejméně půl hodiny dusit pod pokličkou na tu nejmenší teplotu. V polovině času ovoce obraťte. Před servírováním vyndejte a nechte okapat.

2Do směsi mouky, prášku do pečiva, sody a soli zapracujte studený margarín tak, aby nám vznikla hmota podobná hrubému písku (nejlépe to jde samozřejmě rukama). Rostlinné mléko smícheje s citronovou šťávou a s jeho pomocí postupně vytvořte krásně hladké těsto. Na jemně pomoučeném vále ho ještě několikrát přeložte a vyválejte na přibližně 2 centimetry silnou placku, ze které vykrájejte jednotlivé vdolky. Ty pomažte rozpuštěným margarínem a vyskládejte na pečicím papírem vyložený plech. Pečte v dobře předehřáté troubě na 200 stupňů asi 10–15 minut.

3Na polevu stačí postupně přimíchávat moučkový cukr do pomerančové šťávy tak dlouho, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Může být méně sladká a řídká, aby se do ní daly vdolečky namáčet, anebo hustější a tím pádem i sladší.

4Tip: Samotné vdolky sladké nejsou, a tak se dají dost dobře konzumovat i naslano, třeba s nějakou dobrou veganskou pomazánkou nebo sýrem.

5recept pro nás připravila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.