Rohlik.cz

Vietnamská bageta Banh mi

Vietnamská bageta Banh mi
  • Linda
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Dle originální verze do ní patří vepřové maso, vy si ale můžete připravit i vegetariánskou variantu podle Lindy.

Postup:

1Nejprve si připravte nakládanou zeleninu. Okurku a mrkev buď nakrájejte na nudličky, anebo nakrájejte na velmi tenké plátky (stačí škrabkou na brambory). V míse pak smíchejte s tamari, octem a cukrem. Nechte pár hodin odležet v lednici.

2Do margarínu vmíchejte nasekaný koriandr a vytvořte tak bylinkové máslo. Rovněž nechte v lednici uležet.

3Tofu nakrájejte na tenké plátky a krátce opečte. Stejně tak bagetky můžete naříznout a hodit na chvilku na pánev, aby hezky křupaly.

4Rozpečené bagetky potřete bylinkovým máslem a naplňte listem římského salátu, klíčky, tofu, nakládanou zeleninou (ze které jste vymačkali přebytečnou vodu) a čerstvým koriandrem. Na závěr můžete posypat čerstvě namletým pepřem a zbaštit.

5O recept se s námi podělila Linda z blogu A co teda jíš?

6Tip: Vyrobte si domácí bagetky podle recepty od Lindy.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.