Rohlik.cz

Salát s bílou ředkví a okurkou

Salát s bílou ředkví a okurkou
  • Linda
  • 15 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Se opravdu pálivý, tak jak má správně být.

Postup:

1Ředkev nakrájejte na nudličky (např. pomocí škrabky Julienne), promíchejte s jednou lžičkou soli a dejte do misky. Nechte půl hodinky odležet v lednici, aby mohla pustit přebytečnou vodu. To samé udělejte s okurkou – jen s tím rozdílem, že z nudličkovací fáze vynechte její střed. Je lepší obě zeleniny rozdělit, aby ředkev zbytečně nenasákla vodu z okurky.

2Mezitím si nakrájejte zázvor na co nejmenší kousky a ve směsi oleje s octem si rozmíchejte cukr.

3Ředkev i okurku řádně vymačkejte a smíchejte se zázvorem a sezamovými semínky. Přelijte připraveným dressingem a dochuťte pepřem a chilli. Hotový salát můžete ihned podávat, nebo ho nechte odležet. Druhý den je ještě lepší.

4O recept se s námi podělila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.