Rohlik.cz

Rychlá bramboračka s topinkami

Rychlá bramboračka s topinkami
  • Linda
  • 60 minut
  • 3 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Kdy jste si naposled udělali pořádnou bramboračku? Sytou, hřejivou, pravou domácí.

Postup:

1Jednu z brambor nastrouhejte najemno a dáme stranou. Cibuli a česnek nakrájejte najemno a osmahněte v hrnci na trošce oleje. Mrkev, petržel, celer, kedlubnu a dvě brambory nakrájejte na kostičky a krátce opečeme. Ovoňte kmínem a majoránkou a zalijte nejméně jedním litrem vody. Do hrnce můžete v téhle fázi přihodit i snítku libečku, kterou později vyndáte.

2Mezitím si připravte ty nejkřupavější topinky. Chleba stačí nakrájet na menší hranolky, rozložit na pečicím papírem vyložený plech a nechat zezlátnout v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Po upečení není od věci potřít topinky trochou česneku.

3Jakmile zelenina změkne, vmíchejte do polévky nastrouhanou bramboru, která ji zahustí namísto jíšky. Dochuťte solí, pepřem a servírujte společně s hromádkou česnekových topinek.

4O recept se s námi podělila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.