Rohlik.cz

Domácí krokety

Domácí krokety
  • Linda
  • 45 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Raději si jich připravte víc, jsou dobré jen tak samotné.

Postup:

1Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Nechte trochu zchladnout a nastrouhejte najemno. Smíchejte s moukou, škrobem, špetkou soli a vytvořte dokonale hladké těsto, ze kterého vytvarujte jednotlivé kuličky o průměru cca 2,5 centimetru. Ty vyskládejte na talíř a šoupněte na chvilku do lednice nebo do mrazáku, aby trochu ztuhly.

2Mezitím si připravte “vajíčko” na trojobal. Škrob malinko obarvěte kurkumou a po kapkách přilévejte vodu tak, aby nám vznikla hmota podobná hořčici. Kuličky pak postupně obalujte nejprve v mouce, “vajíčku” a nakonec ve strouhance.

3Do hrnce nalijte zhruba 2 centimetry oleje a nechte rozpálit. Dozlatova osmažené kroketky pak nechte okapat na papírové utěrce a servírujte posypané čerstvou petrželkou.

4O recept se s námi podělila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.