Rohlik.cz

Domácí toustový chléb

Domácí toustový chléb
  • Linda
  • 180 minut
  • 1 porce
  • Středně těžký

0 ×

Upečte si domácí, ten kupovaný se mu ani po špičky nevyrovná!

Postup:

1Do směsi suchých ingrediencí postupně přimíchávejte ty mokré tak, aby vám pro začátek vzniklo lepivé těsto. To na pomoučněném vále hnětejte a překládejte tak dlouho, dokud není hladké. Nikdy není problém přidat o něco více mouky či mléka. Mísu vymažte trochou oleje, těsto do ní vraťte, zakryjte potravinářskou fólií a dejte nejméně na hodinu kynout (dokud nezdvojnásobí svou velikost).

2Těsto vyklopte na vál a znovu prohnětejte. Vytvarujte z něj válec, který uložte do olejem vymazané formy, přikryjte utěrkou a dejte znovu na hodinku kynout.

3Troubu předehřejte na 180 stupňů, chléb pomašlujte připravenou směsí a dejte cca na 45 minut péct. Poté ihned vyklopte a dejte vychladnout na mřížku.

4O recept se s námi podělila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.